

Gem de prune cu nucă și scorțișoară

Pentru 8 persoane

Timp de pregătire 30 minute

Timp de coacere minute

Ingrediente
prune (cântărite fără sâmburi)
zahăr
miez de nucă
scorțișoară

Mod de preparare
Așază prunele într-o cratiță încăpătoare. Deasupra lor pune zahărul și lasă totul pe masă până își lasă zeamă. După ce prunele au lăsat zeamă și zahărul s-a dizolvat aproape complet, pune oala la foc mic.
Mărește flacăra de la mic la mediu când vei avea zeamă suficientă să nu se lipească și fierbe gemul de prune până s-a îngroșat și a scăzut. Amestecă cu atenție să nu se prindă și adaugă sarea de lămâie. Adaugă nucile (tocate grosier), scorțișoara și zahărul vanilinat și dă întreaga compoziție în 2-3 clocote, timp în care amestecă continuu. Apoi oprește focul.
Pregătește 8 borcane sterilizate de circa 300 ml capacitate pe o tavă metalică și umple-le cu gemul de prune cu miez de nucă. Închide ermetic capacele și așază borcanele cu gem în cămară, pe raft.
Poftă bună!

