Gem de prune cu nucă și scorțișoară

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 8 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 30 minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
2.5
kg

prune (cântărite fără sâmburi)

750
g

zahăr

250
g

miez de nucă

2
lingurițe

scorțișoară

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Așază prunele într-o cratiță încăpătoare. Deasupra lor pune zahărul și lasă totul pe masă până își lasă zeamă. După ce prunele au lăsat zeamă și zahărul s-a dizolvat aproape complet, pune oala la foc mic.

,

Mărește flacăra de la mic la mediu când vei avea zeamă suficientă să nu se lipească și fierbe gemul de prune până s-a îngroșat și a scăzut. Amestecă cu atenție să nu se prindă și adaugă sarea de lămâie. Adaugă nucile (tocate grosier), scorțișoara și zahărul vanilinat și dă întreaga compoziție în 2-3 clocote, timp în care amestecă continuu. Apoi oprește focul.

,

Pregătește 8 borcane sterilizate de circa 300 ml capacitate pe o tavă metalică și umple-le cu gemul de prune cu miez de nucă. Închide ermetic capacele și așază borcanele cu gem în cămară, pe raft.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …