Ghiveci de legume

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 10 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 120 minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
1.5
kg

vinete coapte

1.5
kg

morcovi

1
kg

ceapă galbenă

1
kg

ardei kapia

1.5
kg

roșii

500
g

dovlecel

2
buc

pepperoni

1
buc

țelină

1
buc

păstârnac

5
buc

legături verdețuri

6
buc

foi de dafin

1
linguriță

usturoi granulat

100
g

zahăr

1
l

ulei

cimbru, maghiran, boia, piper, sare

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Coace vinetele, curăță-le și pune-le la scurs. Curăță de coajă celelalte legume, roșiile, ardeii/gogoșarii de cotoare și semințe și spală verdețurile. Toacă, nu prea mărunt, ceapa, țelina și dovlecelul cubulețe, morcovii și păstârnacul felii subțiri, ardeii fașiuțe, roșiile felii, iar verdețurile mai mărunt. Taie ardeii pepperoni în feliuțe subțiri.

,

Împarte uleiul în două oale și pune-l la încins. În prima oală pune la călit ardeii, iar după câteva minute adaugă roșiile și dovleceii. În cealaltă oală pune la călit ceapa, morcovii, țelina și păstârnacul. În aceasta pune și 0.5 l apă să se înmoaie legumele. Lasă la călit, amestecând în amândoua, până când scade zeama, aproximativ 30 de minute. Pune totul la fiert într-una din cele două oale, adaugă vinetele tocate, verdețurile tocate, conservantul, condimentele și lasă-le sa fiarbă la foc mic încă 30 de minute, amestecând din când în când, ca să nu se prindă.

,

Între timp pregătește borcanele: așază-le pe un prosop de bucătărie într-o cratiță, umple 2/3 din cratiță cu apă rece și pune-o la foc mic. Când se înfierbântă bine borcanele umple-le cu ghiveci cât mai bine și strânge-le capacele. După ce ai umplut toate borcanele pune-le la sterilizat până a doua zi. Pune borcanele în cămară.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …