Goffre cu cremă de vanilie

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru blat:
0.25
l

ulei

0.35
l

apă

Pentru cremă:
0.5
l

lapte

0.25
kg

smântână pentru frișcă

Pentru decor:
0.1
kg

fructe proaspete (zmeură, căpșuni, fructe de pădure)

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Se adaugă în cuva mixerului planetar toate ingredientele și se mixează la viteza medie timp de 5 minute. Compoziția astfel obținută se lasă la temperatura mediului ambiant pentru 10 minute. Coacerea se face la aparatul de goffre în funcție de specificul echipamentului.

,

Crema: În bolul unui mixer se pun ingredientele și se adaugă laptele treptat, mixând la o viteză mică până la omogenizarea cremei, apoi se trece la viteza mare a mixerului timp de 3 minute. Pentru o textură mai groasă a cremei se adaugă smântână pentru frișcă și se mixează. Se obține o cremă omogenă, aromată.

,

Asamblare: Pe platoul final, se pune prima goffră și cu ajutorul unui poș cu dui rotund se poșează crema. Se repetă procedeul cu numărul dorit de goffre suprapuse. La final, se decorează cu fructe proaspete.

,

Poate te interesează și …