SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină
lapte cald
apă călduță
ulei
zahăr
ciocolată neagră
frișcă lichidă
ciocolată albă
ulei
Amestecă într-un bol laptele, apa, uleiul, zahărul și drojdia uscată instant și lasă la dospit pentru 5 minute.
Adaugă făina puțin câte puțin și amestecă până obții un aluat omogen și ușor lipicios.
Acoperă aluatul cu un prosop și lasă la dospit, la temperatura camerei, pentru 1 oră.
Modelează în palmă sau cu ajutorul unei lingurițe mici biluțe de aluat.
Prăjește gogoșelele în uleiul încins până capătă culoare aurie.
Pune pe un prosop de hârtie gogoșile, pentru a elimina excesul de ulei. Repetă procesul până se termină aluatul.
Într-un vas cu fund dublu se pune la topit, la temperatură mică, ciocolata neagră ruptă bucăți împreună cu frișca lichidă. Amestecă încontinuu cu o spatulă de silicon până când compoziția se topește și devine omogenă.
Ciocolata albă se topește la bain-marie până se obține un sos subțire.
Gogoșelele se înțeapă în lateral cu un cuțit. Umple gogoșelele cu ciocolată neagră topită.
Gogoșelele pot fi umplute cu ajutorul unui poș cu dui metalic îngust.
Așază gogoșelele pe farfuria de servire, toarnă o cantitate generoasă de sos de ciocolată neagră și sos de ciocolată albă.
Poftă bună!