Gogoșele glazurate cu ciocolată neagră

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
750
g

făină

600
ml

lapte cald

600
ml

apă călduță

15
linguri

ulei

6
linguri

zahăr

Pentru glazură:
200
g

ciocolată neagră

200
ml

frișcă lichidă

100
g

ciocolată albă

Pentru prăjit:
1200
ml

ulei

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Amestecă într-un bol laptele, apa, uleiul, zahărul și drojdia uscată instant și lasă la dospit pentru 5 minute.

,

Adaugă făina puțin câte puțin și amestecă până obții un aluat omogen și ușor lipicios.

,

Acoperă aluatul cu un prosop și lasă la dospit, la temperatura camerei, pentru 1 oră.

,

Modelează în palmă sau cu ajutorul unei lingurițe mici biluțe de aluat.

,

Prăjește gogoșelele în uleiul încins până capătă culoare aurie.

,

Pune pe un prosop de hârtie gogoșile, pentru a elimina excesul de ulei. Repetă procesul până se termină aluatul.

,

Într-un vas cu fund dublu se pune la topit, la temperatură mică, ciocolata neagră ruptă bucăți împreună cu frișca lichidă. Amestecă încontinuu cu o spatulă de silicon până când compoziția se topește și devine omogenă.

,

Ciocolata albă se topește la bain-marie până se obține un sos subțire.

,

Gogoșelele se înțeapă în lateral cu un cuțit. Umple gogoșelele cu ciocolată neagră topită.

,

Gogoșelele pot fi umplute cu ajutorul unui poș cu dui metalic îngust.

,

Așază gogoșelele pe farfuria de servire, toarnă o cantitate generoasă de sos de ciocolată neagră și sos de ciocolată albă.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …