Gogoșele însiropate

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
750
g

făină de grâu

375
ml

lapte cald

2
linguri

zahăr

150
ml

apă caldă

2

ouă

3
linguri

sare

Pentru șerbet:
450
g

zahăr

750
ml

apă

1
lingură

zeamă lămâie

Pentru prăjit:
1200
ml

ulei

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Într-un bol amestecă făina cernută în prealabil, drojdia uscată instant, laptele cald, apa și zahărul, apoi adaugă sarea și frământă până obții un aluat moale, cu consistența unei smântâni groase.

,

Acoperă aluatul cu un prosop, lasă la dospit la caldură timp de 30-45 minute, până își dublează volumul.

,

Pentru sirop, toarnă apa și zahărul în vas. Fierbe de câteva ori și adaugă zeama de lămâie. Lasă la răcit.

,

Începe să prăjești gogoșile, luând câte puțin aluat cu o lingură și lasă-le în uleiul încins până capătă culoare aurie.

,

Scufundă gogoșile în sirop și așază-le pe farfurie după câteva minute.

,

Repetă procesul până se termină aluatul.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …