SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru 10 persoane
Timp de pregătire 30 minute
Timp de coacere 20 minute
făină
sare
lapte cald
apă caldă
albuș de ou
ulei
gălbenuș de ou
Amestecă într-un vas făina, sarea și zahărul pudră cu aroma de vanilie. Presară în mijloc drojdia proaspătă sfărâmată, apoi laptele cald și apa caldă, albușul de ou și uleiul. Amestecă cu o lingură până la omogenizare, apoi frământă până când obții un aluat neted. Modelează aluatul în formă rotundă și lasă-l la dospit timp de 15 minute, acoperit cu folie alimentară.
Modelează aluatul rând pe rând în bile de dimensiunea unei nuci și așază-le una lângă alta, sub formă de triunghi, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă-le la dospit timp de 15 minute.
Unge gogoșelele de aluat cu gălbenuș de ou și coace-le în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 170°C, timp de 15-20 minute. Înainte de servire, presară peste gogoșele zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Poftă bună!