Gogoșele pufoase

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 10 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 30 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 20 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
360
g

făină

6
g

sare

80
ml

lapte cald

80
ml

apă caldă

1

albuș de ou

60
ml

ulei

Pentru glazură:
PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Amestecă într-un vas făina, sarea și zahărul pudră cu aroma de vanilie. Presară în mijloc drojdia proaspătă sfărâmată, apoi laptele cald și apa caldă, albușul de ou și uleiul. Amestecă cu o lingură până la omogenizare, apoi frământă până când obții un aluat neted. Modelează aluatul în formă rotundă și lasă-l la dospit timp de 15 minute, acoperit cu folie alimentară.

,

Modelează aluatul rând pe rând în bile de dimensiunea unei nuci și așază-le una lângă alta, sub formă de triunghi, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă-le la dospit timp de 15 minute.

,

Unge gogoșelele de aluat cu gălbenuș de ou și coace-le în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 170°C, timp de 15-20 minute. Înainte de servire, presară peste gogoșele zahăr pudră cu aromă de vanilie.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …