Gogoși berlineze

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
375
g

făină

165
ml

lapte

1
lingură

zahăr

1

ou

coaja rasă de la o lămâie

coaja rasă de la o portocală

un praf de sare

25
ml

ulei

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Pune făina într-un vas și amestec-o cu drojdia uscată instant.

,

Adaugă restul ingredientelor, cu excepția uleiului și frământă energic până la obținerea unui aluat omogen.

,

Adaugă apoi uleiul și continuă frământarea până la formarea unui aluat elastic cu suprafața netedă.

,

Lasă la dospit, la loc cald, într-un vas uns cu ulei, acoperit cu folie alimentară, circa 30 de minute.

,

Întinde o foaie de aluat cu o grosime de 1 cm. Lasă aluatul la odihnă 10-15 minute.

,

Formează gogoșile prin decuparea foii de aluat cu un pahar al cărui diametru este de 7-8 cm.

,

Prăjește gogoșile astfel formate în ulei bine încins, la foc mediu, pe ambele părți.

,

Scoate gogoșile pe un șervețel de hârtie sau pe un grătar și lasă-le la scurs.

,

Pudrează cu zahăr pudră sau umple-le cu diferite creme.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …