Gogoși glazurate cu ciocolată

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
10
kg

făină albă de grâu 550/480

800
g

ulei de floarea soarelui

5-5,2
l

apă

Pentru glazură:
3
kg

ciocolată (cu lapte/ neagră)

50
g

ulei de floarea soarelui

cantitatea de apă se stabilește în funcție de capacitatea de hidratare a făinii

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Se malaxează toate ingredientele timp de 6 minute la viteza mică a malaxorului și alte 8 minute la viteză mare, până la obținerea unui aluat suficient frământat și elastic.

,

Aluatul astfel obținut se lasă la odihnă timp de 10 minute, după care se divizează la 60-65g și se modelează.

,

Dospirea gogoșilor se realizează la 35°C si 75-80% umiditate relativă a aerului, timp de 50-60 minute.

,

Gogoșile dospite se lasă 10-20 min la temperatura mediului ambiant până când aluatul prinde o crustă subțire.

,

Se prăjesc gogoșile în baia de ulei încins la 170-180°C, timp de 4 minute (2 min + 2 min).

,

Glazura:

,

Pentru o prelucrabilitate mai bună, se topește ciocolata pe bain-marie și se adaugă o mică cantitate de ulei de floarea soarelui. Se amestecă până la omogenizare și se glazurează gogoșile răcite în prealabil.

,

Poate te interesează și …