Gogoși pufoase

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
500
g

făină

250
ml

apă călduță

1
linguriță

zahăr

3
linguri

ulei

arome după preferințe: coajă de portocale sau lămâie, esență de vanilie

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Într-un bol amestecă zahărul, sarea, drojdia și apa calduță.

,

Toarnă compoziția peste făina cernută în prealabil și frământă adaugând puțin câte puțin uleiul.

,

Fiind un aluat simplu, nu este nevoie sa frămânți foarte mult ci doar până sunt încorporate toate ingredientele.

,

Lasă aluatul la dospit, într-un loc cald, până își dublează volumul.

,

Întinde o foaie de aprox. 1cm grosime pe masa unsă cu ulei și decupează cercuri cu un pahar.

,

Mai lasă la dospit 15 minute.

,

Prăjește în baie de ulei încins, la foc potrivit. După ce s-au rumenit pe ambele părți, scoate gogoșile pe o farfurie tapetată cu șervet de hârtie.

,

Pudrează gogoșile cu zahărul pudră cu gust de vanilie Pakmaya.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …