

Gogoși pufoase

Ingrediente

SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină
apă călduță
zahăr
ulei
arome după preferințe: coajă de portocale sau lămâie, esență de vanilie
Într-un bol amestecă zahărul, sarea, drojdia și apa calduță.
Toarnă compoziția peste făina cernută în prealabil și frământă adaugând puțin câte puțin uleiul.
Fiind un aluat simplu, nu este nevoie sa frămânți foarte mult ci doar până sunt încorporate toate ingredientele.
Lasă aluatul la dospit, într-un loc cald, până își dublează volumul.
Întinde o foaie de aprox. 1cm grosime pe masa unsă cu ulei și decupează cercuri cu un pahar.
Mai lasă la dospit 15 minute.
Prăjește în baie de ulei încins, la foc potrivit. După ce s-au rumenit pe ambele părți, scoate gogoșile pe o farfurie tapetată cu șervet de hârtie.
Pudrează gogoșile cu zahărul pudră cu gust de vanilie Pakmaya.
Poftă bună!