GRISINE CU PARMEZAN ȘI ROZMARIN

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
500
g

făină

240
ml

apă

2
lingurițe

sare

50
g

parmezan

rozmarin proaspăt

80
g

ulei de măsline

1

gălbenuș de ou

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Dizolvă drojdia în apa caldă și las-o să acționeze timp de 10 minute.

,

Adaugă drojdia, uleiul și sarea peste făină și frământă până la formarea unui aluat elastic. Adaugă parmezanul și frământă până când aluatul nu se mai lipește de mâini.

,

Lasă aluatul la dospit aproximativ 1 oră.

,

După ce aluatul a crescut, împarte-l în bucăți de mărimea unei nuci.

,

Modelează aluatul sub formă de grisine subțiri. Fiecare bucată de aluat se înfășoară în jurul unui fir de rozmarin.

,

Pune grisinele pe o foaie de copt în tavă şi unge-le cu galbenuș, apoi presară puțină sare.

,

Coace grisinele în cuptor preîncălzit la 200°C timp de 15 - 20 minute.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …