

Guguluf cu gem și glazură de cacao

Ingrediente

Pentru 10 persoane
Timp de pregătire 20 minute
Timp de coacere 50 minute
miez de nucă
zahăr
apă
ulei de floarea soarelui
făină
gem de fructe
căpșune (sau alte fructe proaspete)
Pune nuca într-un vas și rumenește-o puțin. Apoi, las-o la răcit și toac-o grosier.
Într-un vas, adaugă zahărul și cacaoa. Amestecă și apoi pune apa și uleiul. Omogenizează bine cu un tel.
Dă compozitia într-un clocot și apoi las-o la răcit. Pune deoparte 100 g pentru glazura finală.
Într-un bol adaugă făina, zahărul vanilinat, praful de copt, miezul de nucă rumenit si tocat și amestecă.
Apoi adaugă amestecul pregătit anterior și gemul de fructe. Omogenizeaza bine totul și toarnă în forma de guguluf unsă cu ulei.
Pune la cuptor, în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 45-50 minute.
După ce l-ai scos de la cuptor, lasă-l puțin la răcit și apoi toarnă glazura pe care ai păstrat-o.
Decorează cu căpșune feliate sau orice alte fructe proaspete, după preferință.
Poftă bună!
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI