Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Pâine
Baghete
Colaci
Chifle
Cornuri
Covrigi și sărățele
Lipii
Pizza
Cozonaci
Pască
Mucenici
Tarte
Plăcinte și melci
Checuri
Prăjituri
Torturi
Biscuiți și fursecuri
Croissante
Eclere
Gogoși
Vafe
Macarons
Budincă
Conserve de fructe și legume
PÂINE
Drojdie
Premixuri pentru panificație
Alte ingrediente panificație
Amelioratori făină
Toate categoriile
SPECIALITĂȚI SĂRATE
Premixuri panificație
Alte ingrediente
Amelioratori pentru panificație
DESERTURI
Soluții complete pentru desert
Mixuri și premixuri pentru cozonac
Ingrediente pentru prăjituri
Conservanți alimentari
Brioșe și checuri, Dulce, Rețete post
Pentru 10 persoane
Timp de pregătire 20 minute
Timp de coacere 50 minute
miez de nucă
zahăr
cacao Pakmaya
apă
ulei de floarea soarelui
făină
zahăr vanilinat Pakmaya 8g
praf de copt Pakmaya 10g
gem de fructe
căpșune (sau alte fructe proaspete)
Pune nuca într-un vas și rumenește-o puțin. Apoi, las-o la răcit și toac-o grosier.
Într-un vas, adaugă zahărul și cacaoa. Amestecă și apoi pune apa și uleiul. Omogenizează bine cu un tel.
Dă compozitia într-un clocot și apoi las-o la răcit. Pune deoparte 100 g pentru glazura finală.
Într-un bol adaugă făina, zahărul vanilinat, praful de copt, miezul de nucă rumenit si tocat și amestecă.
Apoi adaugă amestecul pregătit anterior și gemul de fructe. Omogenizeaza bine totul și toarnă în forma de guguluf unsă cu ulei.
Pune la cuptor, în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 45-50 minute.
După ce l-ai scos de la cuptor, lasă-l puțin la răcit și apoi toarnă glazura pe care ai păstrat-o.
Decorează cu căpșune feliate sau orice alte fructe proaspete, după preferință.
Poftă bună!
10 pers.
30 min.
20 min.
Clătite, vafe, gogoși, Dulce, Rețete video
Clătite, vafe, gogoși, Dulce
Brioșe și checuri, Dulce
Cozonaci, Dulce
Torturi, Dulce
Pască și mucenici, Dulce
Prăjituri, Dulce
Prăjituri, Dulce, Rețete video