Guguluf cu gem și glazură de cacao

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 10 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 20 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 50 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru blat și glazură:
100
g

miez de nucă

200
g

zahăr

200
ml

apă

200
ml

ulei de floarea soarelui

200
g

făină

150
g

gem de fructe

Pentru decor:

căpșune (sau alte fructe proaspete)

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Pune nuca într-un vas și rumenește-o puțin. Apoi, las-o la răcit și toac-o grosier.

,

Într-un vas, adaugă zahărul și cacaoa. Amestecă și apoi pune apa și uleiul. Omogenizează bine cu un tel.

,

Dă compozitia într-un clocot și apoi las-o la răcit. Pune deoparte 100 g pentru glazura finală.

,

Într-un bol adaugă făina, zahărul vanilinat, praful de copt, miezul de nucă rumenit si tocat și amestecă.

,

Apoi adaugă amestecul pregătit anterior și gemul de fructe. Omogenizeaza bine totul și toarnă în forma de guguluf unsă cu ulei.

,

Pune la cuptor, în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 45-50 minute.

,

După ce l-ai scos de la cuptor, lasă-l puțin la răcit și apoi toarnă glazura pe care ai păstrat-o.

,

Decorează cu căpșune feliate sau orice alte fructe proaspete, după preferință.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …