

Hamburger

Ingrediente

Pentru 6 persoane
Timp de pregătire 120 minute
Timp de coacere 10 minute
făină
sare
zahăr tos
apă
ulei de floarea soarelui (45 g)
carne de vită
legătură de pătrunjel
ceapă rasă
ou
sare
pâine uscată
castraveți murați
Adaugă drojdia uscată instant, făina și restul ingredientelor în vasul pentru aluat. Frământă până obții un aluat pufos, acoperă-l cu un prosop umed și lasă-l la dospit 40 minute.
Frământă aluatul pentru încă două minute și lasă-l să se așeze.
Împarte-l în șase părți egale. Aranjează-le pe o tavă și apasă-le până iau forma unor discuri.
Acoperă-le și lasă-le să crească încă o oră.
Pune-le în cuptorul încins la 240°C timp de 10 minute. Scoate-le și lasă-le să se răcească pe un grill.
Pentru chiftele, pune carnea de vită într-un vas. Adaugă restul ingredientelor rămase și amestecă-le bine. Împarte compoziția în șase părți egale, rulează fiecare bucată în palmă, apoi turtește-o.
Prăjește chiftelele pe grătar pe ambele părți.
Taie de la jumătate pâinea pentru hamburger. Adaugă chifteaua, roșiile feliate, frunzele de salată și castraveții murați feliați subțire.
Poftă bună!
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI