Hamburger

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 6 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 120 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 10 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
500
g

făină

1
linguriță

sare

2
linguri

zahăr tos

375
ml

apă

3
linguri

ulei de floarea soarelui (45 g)

Pentru chiftele:
350
g

carne de vită

1
jumătate

legătură de pătrunjel

1

ceapă rasă

1

ou

1
linguriță

sare

3
felii

pâine uscată

Pentru umplutură:
100
g

castraveți murați

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Adaugă drojdia uscată instant, făina și restul ingredientelor în vasul pentru aluat. Frământă până obții un aluat pufos, acoperă-l cu un prosop umed și lasă-l la dospit 40 minute.

,

Frământă aluatul pentru încă două minute și lasă-l să se așeze.

,

Împarte-l în șase părți egale. Aranjează-le pe o tavă și apasă-le până iau forma unor discuri.

,

Acoperă-le și lasă-le să crească încă o oră.

,

Pune-le în cuptorul încins la 240°C timp de 10 minute. Scoate-le și lasă-le să se răcească pe un grill.

,

Pentru chiftele, pune carnea de vită într-un vas. Adaugă restul ingredientelor rămase și amestecă-le bine. Împarte compoziția în șase părți egale, rulează fiecare bucată în palmă, apoi turtește-o.

,

Prăjește chiftelele pe grătar pe ambele părți.

,

Taie de la jumătate pâinea pentru hamburger. Adaugă chifteaua, roșiile feliate, frunzele de salată și castraveții murați feliați subțire.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …