SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină
apă caldă
lapte cald
unt
zahăr
ciocolată neagră topită
coajă de portocală rasă
nuci
scorțișoară
Amestecă făina, zahărul și drojdia pentru cozonac cu laptele cald, untul și apa caldă.
Frământă timp de 10 minute, până ce obții un aluat omogen.
Acoperă cu o pânză curată și lasă aluatul să se odihnească pentru 30-45 de minute.
Împarte aluatul în 3 bucăți și întinde fiecare bucată cu ajutorul unui sucitor.
Aplică ciocolata neagră topită și presară coaja de portocală, nuca și scorțișoara.
Taie în 6 fâșii de 2 cm, așază-le una peste alta 2 câte 2 și împletește cele 3 straturi.
Coace la 180°C pentru 20-30 de minute.
Pudrează cu zahăr pudră cu aromă de vanilie Pakmaya.
Poftă bună!