Împletitură cu ciocolată, nuci și coajă de portocale

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
1
kg

făină

400
ml

apă caldă

300
ml

lapte cald

400
g

unt

2
linguri

zahăr

200
g

ciocolată neagră topită

coajă de portocală rasă

nuci

scorțișoară

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Amestecă făina, zahărul și drojdia pentru cozonac cu laptele cald, untul și apa caldă.

,

Frământă timp de 10 minute, până ce obții un aluat omogen.

,

Acoperă cu o pânză curată și lasă aluatul să se odihnească pentru 30-45 de minute.

,

Împarte aluatul în 3 bucăți și întinde fiecare bucată cu ajutorul unui sucitor.

,

Aplică ciocolata neagră topită și presară coaja de portocală, nuca și scorțișoara.

,

Taie în 6 fâșii de 2 cm, așază-le una peste alta 2 câte 2 și împletește cele 3 straturi.

,

Coace la 180°C pentru 20-30 de minute.

,

Pudrează cu zahăr pudră cu aromă de vanilie Pakmaya.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …