Împletitură cu ciocolată

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 10 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 90 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 35 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
500
g

făină

300-350
ml

lapte

1
sfert de linguriță

sare

2
linguri

zahăr

1
lingură

ulei

200
g

cremă de ciocolată

1

ou

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

În vasul cu făină pune sarea, zahărul și drojdia pentru cozonac.

,

Adaugă treptat apa și frământă.

,

După ce aluatul devine elastic adaugă treptat și uleiul, astfel aluatul nu se mai lipește de mâini.

,

Acoperă vasul cu folie alimentară și lasă-l la dospit timp de 45 minute sau până când își dublează volumul.

,

După ce aluatul a crescut, împarte-l în 4 bucăți egale.

,

Întinde fiecare bucată de aluat sub formă de disc. Peste fiecare disc de aluat întinde crema de ciocolată în strat subțire și apoi așază discurile unul peste celălalt.

,

Apoi, cu un cuțit foarte bine ascuțit, taie discurile în 8 triunghiuri, apoi crestează din nou aluatul pe mijlocul fiecărui triunghi, până aproape de margine.

,

Poți trece prin crestătură fiecare vârf de triunghi, pe deasupra discului de aluat, apoi unești și strângi bine vârfurile, două câte două, în capăt. Vei obține astfel o împletitură frumoasă, sub formă de floare.

,

Lasă aluatul să crească timp de 20 minute.

,

Unge floarea din aluat cu albuș de ou și coace la 180°C, timp de 30-35 minute sau până se rumenește frumos la suprafață.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …