

Împletitură cu ciocolată

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
Pentru 10 persoane
Timp de pregătire 90 minute
Timp de coacere 35 minute
făină
lapte
sare
zahăr
ulei
cremă de ciocolată
ou
În vasul cu făină pune sarea, zahărul și drojdia pentru cozonac.
Adaugă treptat apa și frământă.
După ce aluatul devine elastic adaugă treptat și uleiul, astfel aluatul nu se mai lipește de mâini.
Acoperă vasul cu folie alimentară și lasă-l la dospit timp de 45 minute sau până când își dublează volumul.
După ce aluatul a crescut, împarte-l în 4 bucăți egale.
Întinde fiecare bucată de aluat sub formă de disc. Peste fiecare disc de aluat întinde crema de ciocolată în strat subțire și apoi așază discurile unul peste celălalt.
Apoi, cu un cuțit foarte bine ascuțit, taie discurile în 8 triunghiuri, apoi crestează din nou aluatul pe mijlocul fiecărui triunghi, până aproape de margine.
Poți trece prin crestătură fiecare vârf de triunghi, pe deasupra discului de aluat, apoi unești și strângi bine vârfurile, două câte două, în capăt. Vei obține astfel o împletitură frumoasă, sub formă de floare.
Lasă aluatul să crească timp de 20 minute.
Unge floarea din aluat cu albuș de ou și coace la 180°C, timp de 30-35 minute sau până se rumenește frumos la suprafață.
Poftă bună!