

Învârtită cu mere de post

Ingrediente

SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină albă de grâu
zahăr
sare
apă
margarină
se recomandă ca umplutura Fructello mere cu scorțișoară să fie ținută în prealabil într-o sită, în vederea scurgerii excesului de sirop
Malaxare: 6 minute lent şi 8 minute rapid; (margarina se adaugă în treapta a doua de mixare);
Odihnă în cazan: 10 minute;
Divizare: în bucăți de 0.9 kg;
Modelare rotund;
Predospire: 15 minute.
Se scoate aluatul pe masa unsă cu ulei. Se întinde aluatul, din aproape în aproape, într-o foaie cât mai subțire.
Pe lungimea foii se distribuie uniform jumătate din cantitatea de umplutură cu mere și se rulează strâns.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se așează sulul obținut în prealabil în formă de melc.
Temperatura la dospire: 35°C și umiditate relativă: 75 – 80%.
Timpul de dospire: 35-40 minute.
Temperatura de coacere: 190-200°C.
Timpul de coacere: 30-35 minute.