Învârtită cu mere de post

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
1
kg

făină albă de grâu

100
g

zahăr

10
g

sare

450
ml

apă

100
g

margarină

Pentru umplutură:

se recomandă ca umplutura Fructello mere cu scorțișoară să fie ținută în prealabil într-o sită, în vederea scurgerii excesului de sirop

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Malaxare: 6 minute lent şi 8 minute rapid; (margarina se adaugă în treapta a doua de mixare);

,

Odihnă în cazan: 10 minute;

,

Divizare: în bucăți de 0.9 kg;

,

Modelare rotund;

,

Predospire: 15 minute.

,

Se scoate aluatul pe masa unsă cu ulei. Se întinde aluatul, din aproape în aproape, într-o foaie cât mai subțire.

,

Pe lungimea foii se distribuie uniform jumătate din cantitatea de umplutură cu mere și se rulează strâns.

,

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se așează sulul obținut în prealabil în formă de melc.

,

Temperatura la dospire: 35°C și umiditate relativă: 75 – 80%.

,

Timpul de dospire: 35-40 minute.

,

Temperatura de coacere: 190-200°C.

,

Timpul de coacere: 30-35 minute.

,

Poate te interesează și …