

Langoși Flammkuchen cu bacon și ceapă

Pentru 6 persoane

Timp de pregătire 150 minute

Timp de coacere 30 minute

Ingrediente
smântână sau brânză cremoasă
de usturoi
sare
piper
bacon
ceapă roșie

Mod de preparare
Cerne făina într-un bol și amestec-o cu sare, toarnă apa și uleiul de măsline, apoi sfărâma și presară drojdia deasupra.
Frământă compoziția până când aluatul devine elastic, cu suprafața netedă.
Lasă aluatul la dospit timp de 2 ore, la temperatura camerei.
Pregătește umplutura care se va pune deasupra aluatului: rade usturoiul, adaugă-l în smântâna sau brânza cremoasă, presară sare și piper după gust, apoi amestecă bine.
Taie baconul și ceapa în fâșii subțiri.
Pentru umplutură se pot folosi și alte ingrediente, diverse brânzeturi, ciuperci, alte condimente (cimbrișor), în locul aromelor tradiționale, în funcție de preferințe.
Pregătește 2 tăvi mari cu hârtie de copt și încălzește cuptorul la 230°C.
Presară un strat subțire de făină pe blatul de lucru, răstoarnă aluatul dospit și împarte-l în 2 bucăți egale
Întinde prima bucată de aluat cu sucitorul, până când aluatul devine cât se poate de subțire. Așază aluatul în mijlocul uneia din tăvi. Cu mâinile puse sub aluat, trage ușor de el, de fiecare parte, până se acoperă complet tava. Pregătește și cealaltă bucată de aluat urmând aceiași pași.
Unge suprafață aluatului cu smântana sau crema de brânză aromatizată cu usturoi, presară baconul și ceapa.
Pune langoșile la copt în cuptorul încins și coace-le timp de aproximativ 30 minute, până când marginea aluatului devine rumenă.
Servește langoșile Flammkuchen calde, imediat ce au fost scoase din cuptor.
Poftă bună!


Drojdie proaspătă 50g

Drojdie proaspătă 500g
