Langoși Flammkuchen cu bacon și ceapă

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 6 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 150 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 30 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
350
g

făină albă de grâu 650

7
g

sare

200
ml

apă

30
ml

ulei de măsline

Pentru umplutură:
250
ml

smântână sau brânză cremoasă

1
cățel

de usturoi

sare

piper

300
g

bacon

1

ceapă roșie

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Cerne făina într-un bol și amestec-o cu sare, toarnă apa și uleiul de măsline, apoi sfărâma și presară drojdia deasupra.

,

Frământă compoziția până când aluatul devine elastic, cu suprafața netedă.

,

Lasă aluatul la dospit timp de 2 ore, la temperatura camerei.

,

Pregătește umplutura care se va pune deasupra aluatului: rade usturoiul, adaugă-l în smântâna sau brânza cremoasă, presară sare și piper după gust, apoi amestecă bine.

,

Taie baconul și ceapa în fâșii subțiri.

,

Pentru umplutură se pot folosi și alte ingrediente, diverse brânzeturi, ciuperci, alte condimente (cimbrișor), în locul aromelor tradiționale, în funcție de preferințe.

,

Pregătește 2 tăvi mari cu hârtie de copt și încălzește cuptorul la 230°C.

,

Presară un strat subțire de făină pe blatul de lucru, răstoarnă aluatul dospit și împarte-l în 2 bucăți egale

,

Întinde prima bucată de aluat cu sucitorul, până când aluatul devine cât se poate de subțire. Așază aluatul în mijlocul uneia din tăvi. Cu mâinile puse sub aluat, trage ușor de el, de fiecare parte, până se acoperă complet tava. Pregătește și cealaltă bucată de aluat urmând aceiași pași.

,

Unge suprafață aluatului cu smântana sau crema de brânză aromatizată cu usturoi, presară baconul și ceapa.

,

Pune langoșile la copt în cuptorul încins și coace-le timp de aproximativ 30 minute, până când marginea aluatului devine rumenă.

,

Servește langoșile Flammkuchen calde, imediat ce au fost scoase din cuptor.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …