

Langoși italieni Panzerotti

Pentru 10 persoane

Timp de pregătire 120 minute

Timp de coacere 30 minute

Ingrediente
ulei de măsline
cățel de usturoi
roșii decojite din conservă
de sare si de piper
brânză mozzarella
șuncă
parmezan
busuioc proaspăt
ulei

Mod de preparare
Prepară sosul de roșii pentru umplutură: încinge uleiul într-o tigaie, adaugă usturoiul răzuit și călește-l câteva minute, până se simte aroma lui. Adaugă roșiile din conservă și presară sare și piper. Fierbe sosul de roșii la foc mic, până devine dens, strivind cu o lingură bucățile de roșii.
Lasă sosul la răcit.
Sfărâmă drojdia în apă călduță și amestecă până se dizolvă.
Cerne făina într-un bol și amestec-o cu sare. În mijlocul făinii, adaugă apa cu drojdia și uleiul.
Începe să frămânți până obții un aluat moale, dar nelipicios. Dacă aluatul se lipește, poți adăuga 1-2 linguri de făină, iar dacă aluatul este prea uscat, poți adăuga 1-2 linguri de apă.
Așază aluatul într-un bol uns cu puțin ulei și lasă-l la dospit timp de 1 oră, la temperatura camerei.
Presară un strat subțire de făină pe blatul de lucru și așază aluatul dospit, bate-l ușor pentru a scoate aerul, apoi porționează-l în 10-12 bucăți egale.
Modelează bucățile de aluat în forma rotundă și mai lasă-le la odihnă 10 minute.
Pregătește umplutura: taie fâșii șunca și mozzarella și toacă frunzele de busuioc. În funcție de preferințe, poți varia conținutul umpluturii cu alte ingrediente.
Pe un blat presărat cu făină, întinde turtițele în cercuri cu o grosime de 2-3 mm. Pune o lingură de sos peste fiecare turtiță, apoi adaugă câte o lingură de șuncă și mozzarella, presară puțin parmezan ras și busuioc tocat.
Pliază în două cercurile de aluat cu umplutură, îndoaie marginile deschise spre interior, apoi sigilează formele de langoși cu ajutorul unei furculițe.
Încinge o tigaie cu mult ulei, de circa 2 degete, pune apoi în tigaie câte două langoși panzerotti și prăjește-le timp de 2-3 minute pe ambele părți.
Scoate langoșile pe un prosop de hârtie pentru a se absorbi surplusul de ulei.
Servește langoșii panzerotti fierbinți, imediat după prăjire. Daca dorești, mai poți presară puțină brânză rasă deasupra langoșilor și îi poți servi cu sosul de roșii rămas.
Poftă bună!


Drojdie proaspătă 50g

Drojdie proaspătă 500g
