Lemon Meringue Eclair

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru coji de eclere:
600
g

ulei de floarea soarelui

2
l

apă (20°C)

Pentru umplutură:
1
kg

zahăr

10

ouă

15
buc

albuÈ™ de ou

15
kg

coajă și zeamă de lămâie

500
g

unt

25
g

sare

Pentru Meringue:
100
ml

apă (60°C)

100
g

zahăr

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Coji de ecler: se mixează cu paleta toate ingredientele timp de 1 minut la viteza mică și alte 4-5 minute la viteza mare.

,

Coacere: la cuptor ventilat la 180°C, timp de 30 min, cu puțin abur la debutul coacerii. În ultimele 5 minute ale coacerii se recomandă coacerea cu trapa deschisă

,

Umplutura: în bolul mixerului bateți, cu telul, zahărul cu untul. Se adaugă ouăle și albușurile și se mixează 3-4 minute la viteza mare. Se adaugă coaja și zeama lămâilor.

,

Compoziția astfel obținută se pune într-o cratiță, la foc mic, amestecând continuu timp de 10 minute. Se acoperă cu o folie alimentară și se lasă la răcit circa 30 minute.

,

Meringue: în vasul mixerului se adaugă mixul pentru bezele Meringue Dream Mix, zahărul și apa aferente rețetei până la obținerea consistenței de bezea. Se mixează cu telul 12-15 minute și se poșează la suprafața eclerelor. Se flambează cu ajutorul unui arzător.

,

Poate te interesează È™i …