SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină albă de grâu 650
sare
apă (cantitatea poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)
Se malaxează toate ingredientele timp de 6 minute la viteză mică și alte 8-10 minute la viteză mare a malaxorului.
Pentru malaxarea la viteză mică se folosesc doar două treimi din cantitatea totală de apă aferentă rețetei.
În timpul malaxarii la viteză mare, se recomandă adaosul supliementar de apă, până la o hidratare a făinii de până la 100% (în acest caz făina folosită trebuie să aibă o valoare a W mai mare de 250 J).
La finalul malaxării aluatul trebuie să fie elastic.
Odihnă: 30 minute.
Divizare: 120 g aluat pentru o lipie Kebab de 100 g.
Modelare rotundă și predospire în bilă: 10 minute.
Aplatizarea bilelor de aluat.
Se așază lipiile pe tavă și se lasă la odihnă alte 5 minute.
Coacere: la o temperatură de 260-270°C, timp de 8-10 minute, fără abur.