LIPII KEBAB

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
10
kg

făină albă de grâu 650

200
g

sare

8
l

apă (cantitatea poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Se malaxează toate ingredientele timp de 6 minute la viteză mică și alte 8-10 minute la viteză mare a malaxorului.

,

Pentru malaxarea la viteză mică se folosesc doar două treimi din cantitatea totală de apă aferentă rețetei.

,

În timpul malaxarii la viteză mare, se recomandă adaosul supliementar de apă, până la o hidratare a făinii de până la 100% (în acest caz făina folosită trebuie să aibă o valoare a W mai mare de 250 J).

,

La finalul malaxării aluatul trebuie să fie elastic.

,

Odihnă: 30 minute.

,

Divizare: 120 g aluat pentru o lipie Kebab de 100 g.

,

Modelare rotundă și predospire în bilă: 10 minute.

,

Aplatizarea bilelor de aluat.

,

Se așază lipiile pe tavă și se lasă la odihnă alte 5 minute.

,

Coacere: la o temperatură de 260-270°C, timp de 8-10 minute, fără abur.

,

Poate te interesează și …