Lipii Naan cu usturoi și ulei aromatizat

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 5 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 40 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 10 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
350
g

făină 650

175
g

iaurt grecesc

80
ml

apă călduță

14
g

ulei

7
g

sare

7
g

zahăr

Pentru sos:

1 lingură ulei de măsline

jumătate de legătură pătrunjel

4 căței de usturoi

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Într-un blender pune toate ingredientele pentru aluat. Mixează până obții un aluat omogen.

,

Pune aluatul într-un bol curat și lasă-l să dospească 30 minute.

,

Împarte aluatul în 6 părți egale. Pe masa unsă cu puțin ulei de măsline, întinde 6 lipii de 2-3 mm grosime.

,

Coace lipiile în tigaia non-stick, la foc mediu, până sunt rumenite, în funcție de preferințe.

,

Într-un blender, pune ingredientele pentru topping și amestecă până obții un sos.

,

Unge lipiile Naan fierbinți cu uleiul aromatizat obținut.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …