Lipii Naan

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 8 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 90 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 30 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
500
g

făină albă de grâu 650

10
g

sare

15
ml

ulei sau unt clarificat (ghee)

150
ml

iaurt

200
ml

apă

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Cerne făina într-un bol și amestec-o cu sare, apoi toarnă uleiul, iaurtul și apa, sfârâmă și presară drojdia deasupra.

,

Frământă compoziția până când suprafața aluatului devine netedă și lucioasă.

,

Lasă aluatul la dospit circa 45 de minute, până își dublează volumul.

,

Presară puțină făină pe blatul de lucru și răstoarnă aluatul dospit. Împarte aluatul în 8 bucăți egale, apoi modelează fiecare bucată de aluat în fomă rotundă. Acoperă bilele de aluat și lasă-le la odihnă timp de 10-15 minute.

,

Poți adăuga în aluat și condimente verzi sau usturoi, pentru a obține lipii Naan aromatizate. Dacă preferi lipiile cu semințe, poți presăra negrilică, mac, susan deasupra aluatului rotunjit, presând apoi puțin aluatul cu un sucitor.

,

Pune la încălzit un wok sau o tigaie teflonată, la foc mediu.

,

Întinde fiecare bilă de aluat în formă ovală de circa 3 mm grosime.

,

Pune lipiile la copt în wok sau în tigaie și coace-le pe fiecare parte până apar bășici mari.

,

Unge lipiile cu unt topit sau unt clarificat (ghee).

,

Mută lipiile coapte, suprapuse, pe un platou și acoperă-le cu un ștergar.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …