

Melc cu scorțișoară

Pentru 15 persoane

Timp de pregătire 90 minute

Timp de coacere 25 minute

Ingrediente
făină de grâu
unt
praf de scorțișoară
zahăr brun
stafide (înmuiate în apă caldă)
lapte (pentru a freca marginea aluatului)
lapte
praf de scorțișoară

Mod de preparare
Cerne făina într-un vas. Adaugă drojdia uscată instant și restul ingredientelor pentru cocă și frământă până obții un aluat moale care nu se lipește pe mâini.
Info: prin cernere făina se aerează și aluatul va crește mai bine!
Lasă aluatul să se odihnească o oră la temperatura camerei.
Frământă aluatul crescut. Presară 2-3 lingurițe de făină pe masă și întinde-l sub formă de pătrat gros de 1 cm.
Tapetează marginile aluatului cu o pensulă. Astfel, aluatul nu se va lipi.
Pentru umplutură, pune făina, untul, scorțișoara și zahărul într-un bol. Amestecă-le pe toate cu vârful degetelor până ce compoziția devine unitară. La final, adaugă stafidele și amestecă din nou.
Presară compoziția pe aluat și rulează-l în așa fel încât să nu fie prea strâns.
Cu un cuțit bine ascuțit se taie ruloul în felii de 2 cm.
Așază aluatul pe o hârtie de copt. Coace-l în cuptorul încins la 180°C, timp de 20-25 minute.
Între timp, amestecă cele 2 linguri de lapte cu ceașca de zahăr pudră cu aromă de vanilie și lasă compoziția la rece.
După ce s-au copt rulourile, scoate-le din cuptor și unge-le cu glazura utilizând o pensulă. Pune-le din nou la cuptor pentru 10 minute.
Când s-au răcit, taie ruloul cu un cuțit zimțat, pudrează scorțișoară și zahărul pudră cu aromă de vanilie.
Poftă bună!

