Melc cu scorțișoară

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 15 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 90 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 25 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
750
g

făină

340
ml

lapte cald

4

ouă

115
g

zahăr tos

1
linguriță

sare

Pentru umplutură:
50
g

făină de grâu

120
g

unt

2
lingurițe

praf de scorțișoară

175
g

zahăr brun

1
cană

stafide (înmuiate în apă caldă)

2
linguri

lapte (pentru a freca marginea aluatului)

Pentru glazură:
Pentru decor:
1
lingură

praf de scorțișoară

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Cerne făina într-un vas. Adaugă drojdia uscată instant și restul ingredientelor pentru cocă și frământă până obții un aluat moale care nu se lipește pe mâini.

,

Info: prin cernere făina se aerează și aluatul va crește mai bine!

,

Lasă aluatul să se odihnească o oră la temperatura camerei.

,

Frământă aluatul crescut. Presară 2-3 lingurițe de făină pe masă și întinde-l sub formă de pătrat gros de 1 cm.

,

Tapetează marginile aluatului cu o pensulă. Astfel, aluatul nu se va lipi.

,

Pentru umplutură, pune făina, untul, scorțișoara și zahărul într-un bol. Amestecă-le pe toate cu vârful degetelor până ce compoziția devine unitară. La final, adaugă stafidele și amestecă din nou.

,

Presară compoziția pe aluat și rulează-l în așa fel încât să nu fie prea strâns.

,

Cu un cuțit bine ascuțit se taie ruloul în felii de 2 cm.

,

Așază aluatul pe o hârtie de copt. Coace-l în cuptorul încins la 180°C, timp de 20-25 minute.

,

Între timp, amestecă cele 2 linguri de lapte cu ceașca de zahăr pudră cu aromă de vanilie și lasă compoziția la rece.

,

După ce s-au copt rulourile, scoate-le din cuptor și unge-le cu glazura utilizând o pensulă. Pune-le din nou la cuptor pentru 10 minute.

,

Când s-au răcit, taie ruloul cu un cuțit zimțat, pudrează scorțișoară și zahărul pudră cu aromă de vanilie.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …