

Melci cu vanilie și umplutură de nucă

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină albă de grâu 650
zahăr
sare
margarină pentru aluat/ulei de floarea soarelui
apă
Malaxare: 6 minute lent şi 8 minute rapid (margarina/uleiul de floarea soarelui se adaugă în treapta a doua de malaxare).
Odihnă în cazan: 10 minute.
Divizare: la gramajul dorit.
Predospire: 15 minute.
Modelare finală și umplere: laminare, umplere, modelare.
Se întinde o foaie cu grosime de circa 1 cm, peste care se întinde uniform crema de vanilie și se presoară umplutura cu nucă. Se rulează și se taie felii cu lățimea de 2-3 cm.
Bucățile se întorc cu fața în sus, astfel încât partea umplută să fie la suprafață.
Dospire: 50 min (temperatura de 35°C, umiditate relativă: 75 – 80%); La finalul dospirii, suprafața melcilor se va unge cu o emulsie de ou proaspăt.
Coacere: 230-240°C; timp de 25 minute.