Melcișori cu migdale și glazură de lămâie

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 10 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 90 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 60 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
500
g

făină

50
g

zahăr

250
ml

lapte

60
g

unt nesărat, la temperatura camerei

1

ou

Pentru umplutură:
25
g

unt nesărat

50
g

zahăr

1
jumătate linguriță

zeamă lămâie

120
g

făină de migdale/migdale mărunțite

Pentru glazură:
1
sfert de linguriță

sare

20
g

unt

1
sfert de linguriță

coajă de lămâie

2
linguri

zeamă lămâie

2
linguri

lapte

esență de migdale

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Amestecă făina cu drojdia pentru cozonac, zahărul și sarea într-un castron mare.

,

Mixează oul, untul și laptele cald și adaugă-le peste compoziția de făină; amestecă bine până se omogenizează. Aluatul este gata când se simte ușor lipicios, dar nu se lipește de degete.

,

Acoperă vasul cu o pânză curată și lasă-l la loc călduț până își dublează volumul.

,

Pune aluatul pe blatul presărat cu făină. Întinde aluatul cu ajutorul unei role. Unge aluatul cu unt topit.

,

Într-un bol amestecă zahărul, coaja de lămâie și migdalele mărunțite.

,

Toarnă peste aluatul uns cu unt amestecul de migdale și presează ușor pentru a se prinde bine de aluat.

,

Rulează și taie aluatul în felii de lățimea unui deget, îndepărtând capetele inegale.

,

Așază rulourile de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă pentru 30 de minute aluatul la odihnă, până își dublează volumul.

,

Coace rulourile în cuptor la 180°C până se rumenesc frumos.

,

Pentru glazură, mixează zahărul pudră, sarea, untul topit, laptele, coaja și sucul de lămâie și extractul de migdale.

,

Toarnă peste rulourile calde glazura.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …