

Melcișori cu spanac și mozzarella

Pentru 20 persoane

Timp de pregătire 90 minute

Timp de coacere 35 minute

Ingrediente
făină
ou
unt
zahăr
un vârf de cuțit de sare
lapte
ou pentru uns
spanac
ceapă roșie
morcov
căței de usturoi
ulei
sare după gust
mozzarella răzuită

Mod de preparare
Cerne făina într-un bol și formează o adâncitură în mijloc. În alt bol, amestecă drojdia cu zahărul, diluează amestecul cu puțin lapte cald, adăugând și o linguriță de făină. Toarnă acest amestec în adâncitura din făină și acoperă bolul cu un ștergar. Lasă-l timp de 10-12 minute până când se activează drojdia. Amestecă oul cu untul topit și o linguriță de sare.
Adăugă acest amestec în bolul cu făină și drojdia activată. Amestecă toate ingredientele turnând treptat și laptele cald. Frământă bine aluatul, acoperă-l cu un ștergar și lasă-l la crescut pentru 40-45 de minute.
Curăță ceapa, morcovul și usturoiul. Spală spanacul și lasă-l la scurs. Toacă ceapa mărunt și călește-o în ulei, până când începe să se pătrundă. Adaugă și usturoiul tocat rondele. Apoi adaugă morcovul tocat mărunt și amestecă bine întreaga compoziție. Toacă spanacul în fâșii și adaugă-l în tigaia cu ingrediente. Continuă să amesteci încă un minut, apoi stinge focul și lasă umplutura la răcit.
Atunci când aluatul și-a dublat volumul, începe să îl frămânți puțin pe masa presărată cu făină. Apoi întinde-l într-o foaie subțire. Adaugă peste foaia de aluat umplutura de spanac. Presară apoi mozzarella răzuită. Rulează aluatul cu umplutura la interior, apoi taie-l în rondele de 2-3 cm grosime.
Așază melcișorii astfel formați în tava cuptorului, pe hârtie de copt. Unge-i cu ou bătut și pune tava la cuptor pentru 30-35 de minute, la o temperatură de 180°C. Îi poți servi calzi sau reci, simpli, cu salată sau cu diferite sosuri.
Poftă bună!


Drojdie proaspătă 50g

Drojdie proaspătă 500g

Drojdie proaspătă 100g
Poate te interesează și …

8 pers.

90 min.

30 min.