SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
lapte
unt
făină
sare
Pentru umplutură:
lapte
zahăr
stafide
nuci măcinate grosier
Într-un vas amestecă untul topit cu laptele și drojdia proaspătă.
Adaugă făina, zahărul pudră și un praf de sare. Frământă până vei obține un aluat neted care nu se lipește.
Acoperă aluatul cu o pânză și lasă-l la odihnă timp de o oră la temperatura camerei.
În timp ce aluatul este lăsat la crescut pregătește budinca.
Într-un vas amestecă plicul de budincă cu zahărul și 5 linguri din cantitatea totală de lapte. Restul laptelui pune-l la fiert.
Peste laptele fiert adaugă amestecul preparat anterior mixând conținutul cu ajutorul unui tel sau a unei linguri din lemn.
Continuă fierberea la foc mic timp de 1 minut, amestecând ușor până la legarea compoziției. Lasă la răcit.
Pune aluatul pe blatul presărat cu făină. Întinde aluatul cu ajutorul unei role.
Întinde budinca răcită peste aluat, presară nuca și stafidele. Rulează și taie aluatul în felii de lățimea unui deget.
Așază aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă pentru 30 de minute aluatul la dospit înainte de a îl coace.
Coace melcii în cuptor la 180°C până se rumenesc frumos.
Poftă bună!