MELCIȘORI CU STAFIDE ȘI BUDINCĂ

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
200
ml

lapte

100
g

unt

500
g

făină

1
linguriță

sare

Pentru umplutură:

500
ml

lapte

3
linguri

zahăr

100
g

stafide

100
g

nuci măcinate grosier

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Într-un vas amestecă untul topit cu laptele și drojdia proaspătă.

,

Adaugă făina, zahărul pudră și un praf de sare. Frământă până vei obține un aluat neted care nu se lipește.

,

Acoperă aluatul cu o pânză și lasă-l la odihnă timp de o oră la temperatura camerei.

,

În timp ce aluatul este lăsat la crescut pregătește budinca.

,

Într-un vas amestecă plicul de budincă cu zahărul și 5 linguri din cantitatea totală de lapte. Restul laptelui pune-l la fiert.

,

Peste laptele fiert adaugă amestecul preparat anterior mixând conținutul cu ajutorul unui tel sau a unei linguri din lemn.

,

Continuă fierberea la foc mic timp de 1 minut, amestecând ușor până la legarea compoziției. Lasă la răcit.

,

Pune aluatul pe blatul presărat cu făină. Întinde aluatul cu ajutorul unei role.

,

Întinde budinca răcită peste aluat, presară nuca și stafidele. Rulează și taie aluatul în felii de lățimea unui deget.

,

Așază aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă pentru 30 de minute aluatul la dospit înainte de a îl coace.

,

Coace melcii în cuptor la 180°C până se rumenesc frumos.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …