Melcișori cu vanilie și umplutură cu nucă

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
10
kg

făină albă de grâu 650

1
kg

zahăr

500
g

margarină pentru aluat/ulei de floarea soarelui

100
g

sare iodată

5
kg

apă

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Malaxare: 6 minute lent şi 8 minute rapid (margarina/uleiul de floarea soarelui se adaugă în treapta a doua de malaxare).

,

Odihnă în cazan: 10 minute.

,

Divizare: la gramajul dorit.

,

Predospire: 15 minute.

,

Modelare finală și umplere: laminare, umplere, modelare.

,

Se întinde o foaie cu grosime de circa 1 cm, peste care se întinde uniform crema de vanilie și se presoară umplutura cu nucă. Se rulează și se taie felii cu lățimea de 2-3 cm.

,

Bucățile se întorc cu fața în sus, astfel încât partea umplută să fie la suprafață.

,

Dospire: 50 min (temperatura de 35°C, umiditate relativă: 75 – 80%); La finalul dospirii, suprafața melcilor se va unge cu o emulsie de ou proaspăt.

,

Coacere: 230-240°C; timp de 25 minute.

,

Poate te interesează și …