Mini Panettone

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 20 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 90 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 20 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
1
kg

făină

200
g

zahăr

10
g

sare

150
g

unt

3

ouă

300
ml

lapte

15
g

coajă de portocală și lămâie

3
g

esență de rom

Pentru umplutură:
15
g

stafide

15
g

fructe confiate

Pentru glazură:
1

ou

sucul de la o jumătate de lămâie

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

În bolul unui mixer adaugă făina, zahărul, sarea, ouăle, laptele încălzit la 30-40°C, drojdia pentru cozonac și zahărul vanilinat. Folosește spirala de aluat pentru mixare. Frământă compoziția pentru aluat la viteză mică timp de circa 5 minute, apoi adaugă untul la temperatura camerei, continuă mixarea timp de 1 minut și apoi crește viteza de malaxare, mixând circa 4-5 minute, până când obții un aluat omogen. După ce aluatul a fost frământat, se reduce viteza de malaxare la viteză mică și se continuă malaxarea timp de circa 1 minut, adăugând treptat esență de rom în aluat, împreună cu stafidele, fructele confiate, coaja de portocală și lămâie.

,

După ce acestea s-au încorporat în aluat, se scoate aluatul din bolul mixerului și se modelează în formă de bilă, apoi se acoperă și se lasă la odihnă timp de 10 minute.

,

Împarte aluatul în bucăți de 80-100 grame și modelează-l în formă de bilă, după care așază-l în forme de brioșe. Sparge oul pentru glazură și separă gălbenușul de albuș. Gălbenușul se va omogeniza cu puțin zahăr, apoi fiecare mini panettone se va unge pe deasupra. Se acoperă și se lasă la dospit 35 minute.

,

Încinge cuptorul la o temperatură de 180°C și pune mini panettonele la copt timp de 20 minute.

,

Pregătirea glazurii: albușul de ou se va trece printr-o sită, apoi se va turna într-un bol. Cu ajutorul unui tel, amestecă albușul de ou, adăugând treptat zahărul pudră cu aroma de vanilie până când obții o pastă omogenă, după care adaugă zeama de la o jumătate de lămâie, amestecând încontinuu. Pune compoziția la frigider și las-o la răcit timp de circa 10 minute.

,

Scoate mini panettonele din cuptor și, cu ajutorul unei pensule, unge suprafața fiecăruia cu glazură.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …