SPECIALITĂȚI SĂRATE
făină
lapte cald
ulei de măsline
zahăr
sare
ou
gălbenuș de ou
măsline negre feliate
Amestecă într-un bol făina cu drojdia uscată instant, laptele cald și zahărul. Apoi adaugă și celelalte ingrediente. Frământă până obții un aluat fin, care nu se lipește de mâini.
Acoperă aluatul cu o pânză curată și lasă la crescut, la temperatura camerei, timp de 30 de minute.
Modelează aluatul în bucăți de dimensiunea unei madarine. Presează fiecare bucată de aluat pe blatul de lucru și cu ajutorul unui cuțit crestează aluatul pe ambele părți sub forma unor urechiușe.
Așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt turtele. Ornează cu măsline negre feliate, pentru a avea ochi și nas.
Lasă la crescut încă 20 de minute și unge fiecare bucată de aluat cu gălbenuș de ou. Fixează din nou feliile de măsline înainte de a introduce tava în cuptor.
Se coace la cuptor preîncălzit la 180°C timp de 20-30 minute, până se rumenesc.
Poftă bună!