

Minitarte cu cremă de migdale și caise

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
unt
zahăr
sare
făină
făină de migdale
amidon de porumb
zeamă de lămâie
ouă
caise
Într-un bol pune untul rece, zahărul granulat, sarea, făina, pudra de migdale, amidonul de porumb, zahărul vanilinat și coaja de lămâie.
Amestecă ingredientele cu mâna până când untul se topește și amestecul devine ca nisipul.
Transferă într-un mixer amestecul și adaugă oul și zeama de la o jumătate de lămâie.
Mixează pentru 30 de secunde.
Transferă compoziția formată în bol, acoperă-o cu folie alimentară și las-o la frigider timp de 30 minute.
Împarte compoziția în porții mici cât să acopere 2/3 din forma de mini-tartă.
Adaugă felii de caise peste care presară zahărul pudră.
Coace mini-tartele în cuptorul preîncălzit la 170 - 175°C timp de 20 - 25 minute.
Notă: se pot folosi și caise confiate care trebuie lăsate la hidratat în apa călduță câteva ore înainte de utilizare.