Minitarte cu cremă de migdale și caise

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
120
g

unt

135
g

zahăr

0.5
linguriță

sare

50
g

făină

120
g

făină de migdale

1
lingură

amidon de porumb

zeamă de lămâie

3

ouă

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Într-un bol pune untul rece, zahărul granulat, sarea, făina, pudra de migdale, amidonul de porumb, zahărul vanilinat și coaja de lămâie.

,

Amestecă ingredientele cu mâna până când untul se topește și amestecul devine ca nisipul.

,

Transferă într-un mixer amestecul și adaugă oul și zeama de la o jumătate de lămâie.

,

Mixează pentru 30 de secunde.

,

Transferă compoziția formată în bol, acoperă-o cu folie alimentară și las-o la frigider timp de 30 minute.

,

Împarte compoziția în porții mici cât să acopere 2/3 din forma de mini-tartă.

,

Adaugă felii de caise peste care presară zahărul pudră.

,

Coace mini-tartele în cuptorul preîncălzit la 170 - 175°C timp de 20 - 25 minute.

,

Notă: se pot folosi și caise confiate care trebuie lăsate la hidratat în apa călduță câteva ore înainte de utilizare.

,

Poate te interesează și …