

Mucenici cu miere și nucă

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
Pentru aluat:
făină
zahăr
lapte
unt topit
gălbenușuri
o esență de vanilie
coaja rasă de la o lămâie
Pentru decor:
miere
nucă măcinată
Cerne făina într-un vas, adaugă drojdia uscată pentru cozonac direct în făină.
Adaugă zahărul, laptele călduț, gălbenușurile, esența de vanilie și coaja de lămâie și începe frământarea.
Adaugă untul treptat, în timpul frământării.
După ce aluatul devine neted și fin, acoperă-l și lasă-l pentru odihnă la loc cald timp de ~30-40 minute.
Scoate aluatul crescut pe masa presărată cu puțină făină, frământă-l ușor ca să îl uniformizezi.
Din aluatul crescut rupe câte o bucată de mărimea unei portocale din care faci 2 suluri lungi şi subţiri care se împletesc în forma cifrei 8.
Așază mucenicii într-o tavă și mai lasă-i la odihnă încă 10 minute.
Unge cu ou bătut și coace-i la foc mic (180°C) până se rumenesc (aprox. 20 - 25 min).
După ce s-au copt unge mucenicii cu miere și presară miez de nucă din belșug.
POFTĂ BUNĂ!