Mucenici cu miere și nucă

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:

Pentru aluat:

1
kg

făină

200
g

zahăr

300
ml

lapte

100
g

unt topit

4
buc

gălbenușuri

o esență de vanilie

coaja rasă de la o lămâie

Pentru decor:

200
g

miere

200
g

nucă măcinată

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Cerne făina într-un vas, adaugă drojdia uscată pentru cozonac direct în făină.

,

Adaugă zahărul, laptele călduț, gălbenușurile, esența de vanilie și coaja de lămâie și începe frământarea.

,

Adaugă untul treptat, în timpul frământării.

,

După ce aluatul devine neted și fin, acoperă-l și lasă-l pentru odihnă la loc cald timp de ~30-40 minute.

,

Scoate aluatul crescut pe masa presărată cu puțină făină, frământă-l ușor ca să îl uniformizezi.

,

Din aluatul crescut rupe câte o bucată de mărimea unei portocale din care faci 2 suluri lungi şi subţiri care se împletesc în forma cifrei 8.

,

Așază mucenicii într-o tavă și mai lasă-i la odihnă încă 10 minute.

,

Unge cu ou bătut și coace-i la foc mic (180°C) până se rumenesc (aprox. 20 - 25 min).

,

După ce s-au copt unge mucenicii cu miere și presară miez de nucă din belșug.

,

POFTĂ BUNĂ!

,

Poate te interesează și …