SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru persoane
Timp de pregătire 120 minute
Timp de coacere 15 minute
făină
praf de sare
lapte
ulei
ouă
coajă de lămâie
apă
zahăr
esență de rom
miere de albine
miez de nucă
Într-un bol adaugă făina, praful de sare, drojdia pentru cozonac și coaja de lămâie. Amestecă bine toate ingredientele uscate, apoi adaugă ouăle, laptele și uleiul.
Frământă bine până când obții un aluat moale și lasă-l la dospit timp de 1 oră.
Între timp, pregătește siropul: într-o cratiță adaugă apă, zahărul și esența de rom. Amestecă în continuu până când zahărul s-a topit.
Împarte aluatul în 8 bile. Modelează fiecare bilă în formă de șnur și apoi rotește aluatul din ambele capete, dându-i o formă de melc.
Așază cei 8 melcișori într-o tavă cu hârtie de copt și lasă-i la dospit timp de 15 minute.
Unge apoi melcișorii cu un ou bătut, iar apoi pune tava la copt în cuptor, la o temperatura de 170°C, timp de 15 minute.
După ce melcoșirii s-au copt, îi poți însiropa pe ambele părți, iar apoi îi poți da prin nucă. La final unge melcișorii și cu puțină miere, pentru decor.
Poftă bună!