MUCENICI MOLDOVENEȘTI

Pentru persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 120 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 15 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
500
g

făină

1

praf de sare

200
ml

lapte

150
ml

ulei

2

ouă

1
linguriță

coajă de lămâie

100
ml

apă

100
g

zahăr

1
linguriță

esență de rom

2
linguri

miere de albine

150
g

miez de nucă

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Într-un bol adaugă făina, praful de sare, drojdia pentru cozonac și coaja de lămâie. Amestecă bine toate ingredientele uscate, apoi adaugă ouăle, laptele și uleiul.

,

Frământă bine până când obții un aluat moale și lasă-l la dospit timp de 1 oră.

,

Între timp, pregătește siropul: într-o cratiță adaugă apă, zahărul și esența de rom. Amestecă în continuu până când zahărul s-a topit.

,

Împarte aluatul în 8 bile. Modelează fiecare bilă în formă de șnur și apoi rotește aluatul din ambele capete, dându-i o formă de melc.

,

Așază cei 8 melcișori într-o tavă cu hârtie de copt și lasă-i la dospit timp de 15 minute.

,

Unge apoi melcișorii cu un ou bătut, iar apoi pune tava la copt în cuptor, la o temperatura de 170°C, timp de 15 minute.

,

După ce melcoșirii s-au copt, îi poți însiropa pe ambele părți, iar apoi îi poți da prin nucă. La final unge melcișorii și cu puțină miere, pentru decor.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …