Negresă de post cu gem și nuci

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
200
g

făină

250
ml

apă carbogazoasă

250
ml

ulei

250
g

zahăr

300
g

dulceață/gem

100
g

nuci

1
linguriță

sare

1
fiolă

esență de rom

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Încinge cuptorul la 180°C și tapetează cu hârtie de copt o tavă de 35x25cm.

,

Cerne făina într-un bol și amestec-o cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, pudra de cacao și un praf de sare.

,

În alt bol amestecă apa minerală cu zahărul, uleiul și aroma de rom. Adaugă ingredientele uscate și amestecă energic până la obținerea unei compoziții omogene.

,

Adaugă gemul și nucile și amestecă până la omogenizare.

,

Toarnă compoziția în tavă și nivelează. Pune tava în cuptor pentru 35-45 minute la o temperatură de 180˚C.

,

Prepararea glazurii: pune la fiert apa și zahărul. Când amestecul dă în clocot adaugă pudra de cacao și uleiul și lasă pe foc pană se îngroașă.

,

Toarnă glazura peste prăjitura rece.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …