SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină
apă carbogazoasă
ulei
zahăr
dulceață/gem
nuci
sare
esență de rom
Încinge cuptorul la 180°C și tapetează cu hârtie de copt o tavă de 35x25cm.
Cerne făina într-un bol și amestec-o cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, pudra de cacao și un praf de sare.
În alt bol amestecă apa minerală cu zahărul, uleiul și aroma de rom. Adaugă ingredientele uscate și amestecă energic până la obținerea unei compoziții omogene.
Adaugă gemul și nucile și amestecă până la omogenizare.
Toarnă compoziția în tavă și nivelează. Pune tava în cuptor pentru 35-45 minute la o temperatură de 180˚C.
Prepararea glazurii: pune la fiert apa și zahărul. Când amestecul dă în clocot adaugă pudra de cacao și uleiul și lasă pe foc pană se îngroașă.
Toarnă glazura peste prăjitura rece.
Poftă bună!
10 pers.
30 min.
25 min.