

Ingrediente
ouă
unt 82% grăsime
zahăr
lapte
făină
esență de rom
sare
miez de dovleac copt
ciocolată amăruie
lapte
unt
pudră de scorțișoară

Mod de preparare
Coace dovleacul și lăsă-l să se tempereze pentru a-l putea folosi la prăjitură. Pune într-o crăticioară, pe foc, zahărul cu untul, cacao și laptele. Amestecă-le bine pentru omogenizare. Când obții o compoziție cremoasă și toate ingredientele sunt topite, pune crăticioara deoparte de pe foc.
Separă albușurile de gălbenușuri și presară peste albușuri puțină sare. Amestecă gălbenușurile cu compoziția de cacao răcită și omogenizează. Mixează albușurile spumă, apoi încorporează-le încet și treptat în compoziția de mai sus, folosind o spatulă. Cerne făina împreună cu praful de copt și adaugă treptat acest amestec în compoziție. La final adaugă aroma și omogenizează bine compoziția.
Pune ciocolata cu untul și laptele într-o crăticioară pe foc și amestecă până când obții o compoziție omogenă și ușor cursivă. Lasă compoziția să se tempereze.
Încălzește cuptorul la 180 °C. Tapetează o tavă cu hârtie de copt și întinde compoziția de negresă în ea.
Mixează miezul dovleacului copt cu zahărul pudră, pentru a-l transforma într-un piure fin. Întinde-l deasupra compoziției de negresă. Apoi, întinde peste acesta compoziția de ciocolată și cu o scobitoare trece prin cele două ingrediente pentru a le marmora.
Dă tava la cuptor și coace negresa marmorată cu dovleac timp de 40 de minute, la 180°C. Lasă la răcit prăjitura înainte de a o porționa.
Poftă bună!


Praf de copt 10g
