

Ingrediente
unt
zahăr
ouă
un praf de sare
făină
lapte rece
zahăr pudră
nuci
esență de rom

Mod de preparare
Într-o crăticioară toarnă 250 ml lapte rece, adaugă crema pentru prăjituri și 3 linguri de zahăr pudră. Mixează 1 minut la viteză mică pentru omogenizarea ingredientelor, după care continuă mixarea încă 3 minute la viteza mare până când se obține o cremă consistentă.
Într-o tigaie pune nucile și rumenește-le ușor. După ce s-au răcit, macină-le într-o râșniță sau blender. Adaugă nucile în cremă împreună cu esența de rom, omogenizează bine compoziția și pune vasul la rece pentru a se întări crema.
Într-un bol amestecă untul moale cu zahărul, un praf de sare și zahărul vanilinat până obții o compoziție cremoasă și omogenă. Adaugă câte un ou, pe rând, amestecând bine până când se încorporează complet. La final, înglobează și făina amestecată cu praful de copt. Trebuie să obții un aluat potrivit de moale, omogen și nelipicios. Este important să nu frămânți excesiv aluatul deoarece nucile vor ieși tari și gumoase, nu fragede.
Modelează biluțe din aluat, cu o greutate de aproximativ 5 g. Coace nucile în aparatul special pentru copt nuci, în jur de 1.5 minute până se rumenesc ușor. Dacă le rumești prea mult, cojile vor fi tari.
Atunci când ai terminat de copt cojile, scoate crema de la rece și umple nucile, apoi pudrează-le cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Poftă bună!


Zahăr pudră cu aromă de vanilie 80g
