

Pain au Chocolat

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
făină albă de grâu 650
margarină pentru aluat
apă (cantitatea poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)
margarină 82% grăsime
barete de ciocolată
Mixează toate ingredientele (inclusiv margarina pentru aluat) până la obținerea unui aluat bine dezvoltat.
Lasă aluatul la odihnă timp de 5 minute.
Divizează aluatul în bucăți de 3,2 kg.
Pentru împachetare folosește 1 kg margarină 82% grăsime la 3,2 kg aluat.
Realizează împachetări de 3 ori în 3, după care pune aluatul la rece timp de 1 oră. Scoate de la rece și întinde o foaie de 3 – 4 mm grosime.
Decupează foaia în forma unui dreptunghi (6 x 12 cm), pune câte 2 barete de ciocolată, după care pliază capetele bucății de aluat, unul peste altul.
Lasă la dospit timp de 45-50 minute, la 35°C, 75% umiditate relativă a aerului.
Coace Pain au chocolat în funcție de gramaj, tipul și gradul de încărcare a cuptorului (200°C, 15-20 minute la cuptor rotativ).