Pain au Chocolat

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
10
kg

făină albă de grâu 650

1
kg

margarină pentru aluat

5
l

apă (cantitatea poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)

Pentru împachetare/ laminare:
6
kg

margarină 82% grăsime

Pentru umplutură:
2
kg

barete de ciocolată

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Mixează toate ingredientele (inclusiv margarina pentru aluat) până la obținerea unui aluat bine dezvoltat.

,

Lasă aluatul la odihnă timp de 5 minute.

,

Divizează aluatul în bucăți de 3,2 kg.

,

Pentru împachetare folosește 1 kg margarină 82% grăsime la 3,2 kg aluat.

,

Realizează împachetări de 3 ori în 3, după care pune aluatul la rece timp de 1 oră. Scoate de la rece și întinde o foaie de 3 – 4 mm grosime.

,

Decupează foaia în forma unui dreptunghi (6 x 12 cm), pune câte 2 barete de ciocolată, după care pliază capetele bucății de aluat, unul peste altul.

,

Lasă la dospit timp de 45-50 minute, la 35°C, 75% umiditate relativă a aerului.

,

Coace Pain au chocolat în funcție de gramaj, tipul și gradul de încărcare a cuptorului (200°C, 15-20 minute la cuptor rotativ).

,

Poate te interesează și …