

Pâine albă

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină albă de grâu 650
apă (cantitatea poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)
Se malaxează toate ingredientele timp de 6 minute la viteză mică și alte 4-6 minute la viteză mare a malaxorului.
La finalul malaxării aluatul trebuie să fie elastic și de consistență optimă.
Odihnă în cazan: 10-15 minute.
Divizare: 570 g aluat pentru o pâine de 500 g.
Predospire în bilă : 15 minute.
Modelare finală: franzelă.
Dospire finală: 60 minute la o temperatură de 32-35°C, 75% umiditate relativă a aerului.
Coacere: la o temperatură de 230-240°C, timp de 25-30 minute (în funcție de gramaj, tipul și gradul de încărcare a cuptorului, cu abur).