Malaxează toate ingredientele, cu excepția cepei, timp de 6 minute la viteză mică și alte 4-6 minute la viteză mare a malaxorului. În ultimele 3-4 minute ale malaxarii se adaugă ceapa prăjită.
,
La finalul malaxării aluatul trebuie să fie elastic și de consistentă optimă.
,
Lasă aluatul la odihnă timp de 40-50 minute.
,
Divizează aluatul la gramajul dorit (ex. 670 g aluat pentru o pâine de 600 g)
,
Lasă aluatul la predospit în bilă timp de 15-20 min.
,
După predospire realizează modelarea finală: rotundă, baghetă, pave, mini-pave.
,
Dospește aluatul 40 -50 minute la 32-35°C, 75% umiditate relativă a aerului.
,
Coace pâinea în funcție de gramaj, tipul și gradul de încărcare a cuptorului (230-240°C, 25-30 minute pentru pâine la vatră de 600 g, 240-250°C, 15-18 minute pentru baghetă și chifle).