Pâine artizanală

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 6 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 90 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 20 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Puneți toate ingredientele în malaxor și adăugați trei sferturi din cantitatea totală de apă.

,

Malaxați timp de 10 minute (6 minute lent, 4 minute rapid).

,

Adăugați apa rămasă treptat, după minutul 2 de malaxare, la viteza rapidă. Aluatul obținut trebuie să fie suplu și elastic.

,

Lăsați aluatul să se odihnească 30 minute.

,

Divizați aluatul la gramajul dorit.

,

Bucățile de aluat se lasă la predospit timp de 10 minute.

,

Modelați ușor bucațile de aluat pe o masă bine înfăinată, în forma dorită.

,

Așezați bucățile de aluat fie în tavi, fie direct pe panacot și lăsați-le la dospit timp de 35-40 minute, la o temperatură de 32-35°C și o umiditate de 70-75%, sau afară, pentru a prinde o ușoară coajă (pt un aspect mai rustic).

,

Înainte de a introduce aluatul în cuptor, crestați suprafața aluatului cu un cuțit.

,

Coaceți pâinea la 220 – 240°C, timp de 20 – 25 minute, cu abur puțin.

,

Poate te interesează și …