

Pâine artizanală

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
Pentru 6 persoane
Timp de pregătire 90 minute
Timp de coacere 20 minute
Puneți toate ingredientele în malaxor și adăugați trei sferturi din cantitatea totală de apă.
Malaxați timp de 10 minute (6 minute lent, 4 minute rapid).
Adăugați apa rămasă treptat, după minutul 2 de malaxare, la viteza rapidă. Aluatul obținut trebuie să fie suplu și elastic.
Lăsați aluatul să se odihnească 30 minute.
Divizați aluatul la gramajul dorit.
Bucățile de aluat se lasă la predospit timp de 10 minute.
Modelați ușor bucațile de aluat pe o masă bine înfăinată, în forma dorită.
Așezați bucățile de aluat fie în tavi, fie direct pe panacot și lăsați-le la dospit timp de 35-40 minute, la o temperatură de 32-35°C și o umiditate de 70-75%, sau afară, pentru a prinde o ușoară coajă (pt un aspect mai rustic).
Înainte de a introduce aluatul în cuptor, crestați suprafața aluatului cu un cuțit.
Coaceți pâinea la 220 – 240°C, timp de 20 – 25 minute, cu abur puțin.