Ciabata Pakmaya

Ciabatta

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru umplutură:
PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Malaxare: 6 minute la viteza I și 8-10 min la viteza II.

,

Recomandare : Aluatul trebuie să fie elastic și de consistență moale. Temperatura aluatului final: 25 - 26°C. Apa folosită la malaxare nu trebuie să depașească 10°C. Aluatul astfel obținut se lasă la fermentat, la temperatura mediului ambiant, într-un vas în care s-a aplicat în prealabil un strat de ulei de floarea soarelui/ masline (pentru a preveni lipirea aluatului de pereții vasului).

,

Odihna în tavă: 30 min împăturită; tava unsă cu ulei de floarea soarelui/ măsline.

,

Predospire : împăturirea se realizează de două ori la interval de 50-60 minute.

,

Divizare și modelare finală: divizare manuală, 360g; sub formă de dreptunghi.

,

Dospire : 40-50 minute, la o temperatură de 35°C si 60-70 % umiditate relativă a aerului.

,

Coacere: la o temperatură de 220-230°C, în prezența aburului la debutul coacerii, timp de 20-22 minute.

,

Poate te interesează și …