Ciabatta

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 6 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 120 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 17 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
10
kg

făină

7
l

apă (cantitatea poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)

40
ml

ulei de măsline

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Se malaxează toate ingredientele, 5 minute la viteza mică si 7 minute la viteza mare, adăugând două treimi din cantitatea de apă necesară rețetei.

,

Se adaugă restul de apă treptat, la viteza mare, începând cu al treilea minut. Se obține un aluat moale si elastic.

,

Se pune uleiul de masline înt-un vas și se pune aluatul obținut în vasul cu ulei.

,

Se lasă aluatul la odihnă între 35-40 minute.

,

Când aluatul și-a dublat volumul, se împachetează, ridicându-l de la fundul ligheanului spre suprafață (se face o refrământare ușoară).

,

Se lasă la fermentat pentru încă 20 minute (până își dublează volumul), apoi se reîmpachetează și se lasă iar la fermentat.

,

După aproximativ 20 minute, se pune aluatul pe o masă, fie tapetată cu făină, fie unsă cu ulei de măsline.

,

Se divizează la greutatea dorită, fără să se manipuleze foarte mult aluatul (pentru a se păstra alveolajul).

,

Se așază bucățile de aluat divizate, fie pe tavă, fie direct pe panacod.

,

Se lasă 15-20 minute la odihnă, la temperatura ambiantă.

,

Se pune la copt 17-20 minute în cuptorul încins la 230 grade, cu abur puțin sau mai mult, in functie de coaja dorită.

,

Poate te interesează și …