

Pâine cu cartofi și ceapă

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
Pentru 33 persoane
Timp de pregătire 85 minute
Timp de coacere 40 minute
făină
ceapă caramelizată
apă
Se pun ingredientele în cuva unui malaxor, mai puțin ceapa caramelizată și se mixează timp de 6 minute la viteza mică și 6 minute la viteza mare, după care se revine la viteza mică circa 1 minut, adăugând ceapa caramelizată.
Aluatul rezultat se lasă la odihnă pe masa de lucru 30 de minute, după care se divizează și se formează bile. Pentru 33 de bucăți de produs finit a câte 500 g, fiecare bilă de aluat se cântărește la 580 g.
Se pun la dospit pentru 40 de minute, la o temperatură de 35 de grade și 75% umiditate.
După dospire, pâinile se crestează și se introduc la cuptorul preîncălzit la 230 de grade timp de 30-40 de minute, în funcție de gramajul dorit, cu abur la debutul coacerii.