

Pâine cu cartofi și maia

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
Pentru 20 persoane
Timp de pregătire 105 minute
Timp de coacere 30 minute
făină
maia lichidă de grâu și secară
apă
În cuva unui malaxor se pun toate ingredientele și se frământă timp de 6 minute la viteza mică și 6 minute la viteza mare, până la obținerea unui aluat elastic și omogen.
Aluatul rezultat se lasă la odihnă timp de 30 de minute, după care se porționează la gramajul dorit și se formează bile care vor sta încă 15 minute la odihnă. Pentru 20 de bucăți de produse finite a câte 700 g, fiecare bilă de aluat se cântărește la 800 g.
Din bilele rezultate se formează franzele care se dospesc la o temperatură de maxim 35 de grade și 75% umiditate, timp de 45 de minute.
Se introduc la cuptorul preîncălzit la 230 de grade timp de 30 de minute cu abur la debutul coacerii. După cele 30 de minute se vor mai lăsa în cuptor cu ușa deschisă.
Pâinile rezultate se pot bate de coajă dacă nu au fost crestate înainte.