

Pâine cu făină de secară și măsline

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină de grâu
făină de secară
apă
zahăr
sare
ulei de măsline
semințe de in
măsline tocate mărunt
Într-un vas pune făina de grâu și făina de secară și adaugă drojdia uscată instant Pakmaya, sarea, zahărul și semințele de in.
Toarnă apa puțin câte puțin și frământă aluatul. Adaugă la final și uleiul de măsline și continuă frământarea până vei obține un aluat omogen și moale.
Acoperă aluatul cu o cârpă curată și lasă-l la dospit, la temperatura camerei, timp de 45-60 minute.
După ce aluatul a crescut adaugă măslinele tocate mărunt și încorporează-le în aluat.
Modelează aluatul și pune-l într-o tavă unsă cu ulei sau tapetată cu foaie de copt.
Mai lasă pentru încă 30 minute aluatul la odihnă.
Crestează aluatul cu un cuțit și presară în ploaie puțină făină deasupra.
Coace pâinea în cuptorul preîncălzit la 190°C timp de 30 minute. Redu temperatura cuptorului la 170°C și continuă coacerea pentru încă 20-25 minute.
Poftă bună!