Pâine cu făină de secară și măsline

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
400
g

făină de grâu

200
g

făină de secară

300
ml

apă

1
linguriță

zahăr

1
linguriță

sare

2
linguri

ulei de măsline

1
lingură

semințe de in

100
g

măsline tocate mărunt

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Într-un vas pune făina de grâu și făina de secară și adaugă drojdia uscată instant Pakmaya, sarea, zahărul și semințele de in.

,

Toarnă apa puțin câte puțin și frământă aluatul. Adaugă la final și uleiul de măsline și continuă frământarea până vei obține un aluat omogen și moale.

,

Acoperă aluatul cu o cârpă curată și lasă-l la dospit, la temperatura camerei, timp de 45-60 minute.

,

După ce aluatul a crescut adaugă măslinele tocate mărunt și încorporează-le în aluat.

,

Modelează aluatul și pune-l într-o tavă unsă cu ulei sau tapetată cu foaie de copt.

,

Mai lasă pentru încă 30 minute aluatul la odihnă.

,

Crestează aluatul cu un cuțit și presară în ploaie puțină făină deasupra.

,

Coace pâinea în cuptorul preîncălzit la 190°C timp de 30 minute. Redu temperatura cuptorului la 170°C și continuă coacerea pentru încă 20-25 minute.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …