

Pâine cu prune și nuci

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
Pentru 27 persoane
Timp de pregătire 75 minute
Timp de coacere 35 minute
făină
miez de nucă
prune uscate
sare
apă
făină
În cuva unui malaxor se pun toate ingredientele, mai puțin miezul de nucă și prunele uscate și se malaxează timp de 6 minute la viteza mică și 8 minute la viteza mare, până la obținerea unui aluat elastic și omogen.
Aluatul rezultat se lasă la odihnă pe masa de lucru timp de 10 minute, după care se porționează la un gramaj de 800 de grame și se formează bile care se lasă la odihnă timp de 20 minute.
După odihnă, bilele se întind oval și uniform. Pe fiecare bilă se pun circa 50 grame nuci și 75-80 grame prune, apoi se roluiește tip franzelă.
Se lasă la dospit la mediul ambiant timp de 30 minute, după care se presară făina și se crestează tip romburi.
Se introduc la cuptorul preîncălzit la 235 de grade timp de 35 de minute cu abur la debutul coacerii.