

Pâine cu secară și chimen

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină albă de grâu 650
sare
chimen
apă (cantitatea poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)
Malaxează toate ingredientele, cu excepția chimenului, timp de 6 minute la viteză mică și alte 4-6 minute la viteză mare a malaxorului. Chimenul se adaugă în ultimele două minute de malaxare la viteza a doua.
La finalul malaxării aluatul trebuie să fie elastic și de consistență optimă.
Lasă aluatul, în cazan, la odihnă timp de 10-15 minute.
Divizează aluatul la gramajul dorit (ex. 570g aluat pentru o pâine de 500g).
Lasă aluatul la predospit timp de 15 minute.
După predospire realizează modelarea finală. Crestează aluatul și înfaineaza-l pentru un aspect rustic.
Dospește aluatul 50-60 minute la 32-35°C, 75% umiditate relativă a aerului.
Coace pâinea în funcție de gramaj, tipul și gradul de încărcare a cuptorului (230°C, 25-30 minute pentru pâine 500g).