Pâine cu secară și chimen

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
10
kg

făină albă de grâu 650

170
g

sare

300
g

chimen

6-6.5
l

apă (cantitatea poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Malaxează toate ingredientele, cu excepția chimenului, timp de 6 minute la viteză mică și alte 4-6 minute la viteză mare a malaxorului. Chimenul se adaugă în ultimele două minute de malaxare la viteza a doua.

,

La finalul malaxării aluatul trebuie să fie elastic și de consistență optimă.

,

Lasă aluatul, în cazan, la odihnă timp de 10-15 minute.

,

Divizează aluatul la gramajul dorit (ex. 570g aluat pentru o pâine de 500g).

,

Lasă aluatul la predospit timp de 15 minute.

,

După predospire realizează modelarea finală. Crestează aluatul și înfaineaza-l pentru un aspect rustic.

,

Dospește aluatul 50-60 minute la 32-35°C, 75% umiditate relativă a aerului.

,

Coace pâinea în funcție de gramaj, tipul și gradul de încărcare a cuptorului (230°C, 25-30 minute pentru pâine 500g).

,

Poate te interesează și …