Pâine cu secară

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
10
kg

făină albă de grâu 650

6-6.5
l

apă (cantitatea poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)

0.17-0.2
kg

sare

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Se malaxează toate ingredientele timp de 6 minute la viteza mică și alte 4-6 minute la viteza mare a malaxorului.

,

La finalul malaxarii aluatul trebuie să fie elastic și de consistență optimă.

,

Odihnă în cazan: 10-15 minute.

,

Divizare: 570 g aluat pentru o pâine de 500g.

,

Predospire în bilă: 15 minute.

,

Modelare finală: franzelă, pâine rotundă.

,

Dospire finală: 50-60 minute la o temperatură de 32-35°C, 75% umiditate relativă a aerului.

,

Coacere: la o temperatură de 230-240°C, timp de 25-30 minute.

,

Poate te interesează și …