

Pâine cu semințe

Ingrediente

SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru 10 persoane
Timp de pregătire 90 minute
Timp de coacere 40 minute
făină de grâu
făină de secară
apă
ou
semințe
sare
zahăr
Într-un bol pregătește maiaua: drojdie, puțină făină și puțină apă. Amestecă până se dizolvă drojdia. Separat într-un alt bol pregătește aluatul: ambele tipuri de făină, zahăr, sare, apă și jumătate din cantitatea de semințe. Adaugă și maiaua și frământă până vei obține un aluat omogen.
Lasă la dospit o ora.
Pe un tocător presară puțînă făină și pune aluatul crescut.
Împarte aluatul în 2 bucăți și modelează-l sub formă de sul. Împletește cele 2 suluri de aluat, pune-le într-o tavă și lasă-le încă 15 minute la dospit.
Unge cu ou și presară restul de semințe.
Coace în cuptor la 180°C timp de 40 minute.
Poftă bună!