SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru persoane
Timp de pregătire 120 minute
Timp de coacere 30 minute
făină de grâu
făină integrală
apă
sare
semințe de dovleac
Într-un vas amestecă făina, drojdia uscată instant Pakmaya, sarea, zahărul și jumătate din cantitatea de semințe de dovleac.
Adaugă treptat apă și frământă până vei obține un aluat elastic, neted, care nu se lipește de mâini.
Acoperă aluatul și lasă-l la crescut, la temperatura camerei, până își dublează volumul.
După ce aluatul și-a dublat volumul modelează-l în formă rotundă și pune-l într-o tavă. Lasă din nou aluatul la dospit aproximativ 30 minute.
Umezește suprafața aluatului cu puțină apă și presară restul de semințe de dovleac.
Coace pâinea la cuptor preîncălzit la 220-230°C pentru aproximativ 30-35 de minute.
Poftă bună!
15 pers.
90 min.
60 min.