Pâine cu semințe de floarea soarelui

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 10 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 90 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 39 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
150
ml

apă caldă

100
ml

ulei

100
ml

lapte cald

20
g

zahăr

500
g

făină

8
g

sare

15
ml

ulei de măsline

25
g

semințe de mac

50
g

fulgi de ovăz

100
g

semințe de floarea soarelui

Pentru decor:
1
buc

gălbenuș de ou

25
g

fulgi de ovăz

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Într-un vas amestecă apa caldă, laptele cald, uleiul, o lingură de zahăr granulat și drojdia uscată.În alt vas, adaugă toate ingredientele uscate: făina și sarea. Adaugă ingredientele umede peste cele uscate, mixează-le bine cu o lingură, apoi frământă până când obții un aluat nelipicios.Peste bila de aluat, presară semințele de mac și cele de floarea soarelui, fulgii de ovăz, amestecă până la încorporarea uniformă, apoi toarnă și uleiul de măsline și frământă puțin.

,

Lasă aluatul la dospit într-un bol, acoperit cu folie alimentară, la temperatura camerei, timp de 45 de minute.

,

Presară puțin ulei pe blatul de lucru, scoate bila de aluat dospit și modelează-l în formă dreptunghiulară, pe dimensiunea tăvii de copt.Așază aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și lasă-l la dospit timp de 15-20 de minute.Dupa ce aluatul a crescut, unge suprafața acestuia cu un gălbenuș de ou și presară deasupra 1 lingură fulgi de ovăz.

,

Pune pâinea la copt în cuptor, timp de 35-40 de minute, la o temperatură de 220°C.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …